A 2017-es évben döntöttünk úgy, hogy ideje felújítani a gyógyszertárat és ekkor merült fel a gyógyszerkiadó gép telepítésének ötlete. A patikában igyekeztünk a hely adottságait a legjobban kihasználva nagyobb teret kialakítani a betegek, vásárlók számára így kézenfekvő volt a gép telepítése, amivel sokkal kisebb területen tudunk most sokkal több gyógyszert tárolni.

A német Rowa cég Vmax160 típusú gépét a magyar Medirobot (Expert One Consulting Kft.) cég telepítette, néhány adat:

  • Beruházás éve: 2017
  • Technológia: Rowa Vmax 160 és Rowa Vmotion 4db kijelzővel
  • Maximális raktárkapacitás: ca. 25.500 db
  • A gép fizikai paraméterei: szélesség 1630mm, magasság 2650mm, hosszúság 10850mm

A gyógyszereket beütéstől számítva 8 másodpercen belül is ki tudja szolgálni, a tárolás során egy bonyolult adatbázis alapján a legoptimálisabb helykihasználás szerint rendezi a dobozokat, melyeket vonalkód alapján ismer fel. Így a gépen belül nincsen ABC sorrend, azt, hogy mi hol található a dolgozók egy adatbázisból tudják kiolvasni. A kiszolgálás során elméletileg nem történhet hiba, a lejáratokat is pontosan kezeli.
Induláskor egy kiszolgáló karral kezdtük a működést, majd a folyamatosan növekvő igények alapján egy év múlva egy második kar is beszerelésre került. A gépet nagyon szívesen mutatjuk meg akár az érdeklődő gyermekek, felnőttek számára is, igazi különlegességnek tartjuk.
Jöjjön el Ön is gyógyszertárunkba és győződjön meg a technológia gyorsaságáról!

Bemutató videó a működésről: