Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás 12.000 Ft felett - akár már másnapra

Tanácsadás

Online gyógyszerészeti tanácsadás - gyorsan, kényelmesen

Széles termékválaszték

Online gyógyszertár - több ezer termék közül választhat

MOXALOLE POR BELSŐLEGES OLDATHOZ 20 DB

2.049 Ft

A Moxalole segít Önnek, hogy megfelelő bélmozgásai legyenek, még abban az esetben is, ha hosszabb ideje fennálló székrekedése van. A makrogol 3350 megnöveli a széklet térfogatát a víz megkötése révén, és ezáltal normalizálja a vastagbél mozgását. Ennek élettani következményei a lágyabb széklet könnyebb haladása a bélben és a székelés megkönnyítése. A készítmény sói segítenek fenntartani a szervezet normális só- és vízháztartásának egyensúlyát.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

N

Ingyenes szállítás 12.000 Ft felett

N

Kedvező árak

N

Szállítás akár már másnapra

N

Országos kiszállítás

További információk

Mennyiségi egység

db

Kiszerelés

20

Egységár

102,45 Ft / db

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Moxalole por belsőleges oldathoz

makrogol 3350

nátrium-klorid

kálium-klorid

nátrium-hidrogénkarbonát

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha székrekedése 2 héten belül nem enyhül, vagy éppen súlyosbodik. Amennyiben nagyon súlyos székrekedéssel kezelik (úgynevezett besült széklet), kövesse kezelőorvosa utasításait.

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Moxalole por belsőleges oldathoz (a továbbikban Moxalole) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Moxalole szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni a Moxalolet?
 4. Lehetséges mellékhatások

5        Hogyan kell a Moxalole-t tárolni?

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 1. Milyen típusú gyógyszer a Moxalole és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Moxalole segít Önnek, hogy megfelelő bélmozgásai legyenek, még abban az esetben is, ha hosszabb ideje fennálló székrekedése van. Amennyiben megbeszélte kezelőorvosával, a Moxalole nagyon súlyos székrekedés (úgynevezett besült széklet) kezelésére is alkalmazható.

A makrogol 3350 megnöveli a széklet térfogatát a víz megkötése révén, és ezáltal normalizálja a vastagbél mozgását. Ennek élettani következményei a lágyabb széklet könnyebb haladása a bélben és a székelés megkönnyítése. A készítmény sói segítenek fenntartani a szervezet normális só- és vízháztartásának egyensúlyát.

Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 2 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Amennyiben nagyon súlyos székrekedéssel kezelik (úgynevezett besült széklet), kövesse kezelőorvosa utasításait.

 1. Tudnivalók a Moxalole szedése előtt

Ne szedje a Moxalole-t:

 • ha allergiás a makrogolra, nátrium-kloridra, kálium-kloridra vagy nátrium-hidrogénkarbonátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
 • ha Önnek elzáródás van a beleiben , átlyukadt a bélfala vagy súlyos fokú gyulladásos bélbetegsége van, mint fekélyes vastagbélgyulladás (kolitisz ulceróza), Crohn-betegség, toxikus megakolon vagy bélelzáródás.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Moxalole szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ha Ön gyengének érzi magát, nem kap levegőt, nagyon szomjas és fáj a feje, szívelégtelenségben szenved vagy bedagad a bokája, hagyja abba a Moxalole szedését és azonnal forduljon orvosához.

Ne szedje hosszabb ideig a Moxalole-t, kivéve, ha orvosa ezt mondja Önnek, például ha olyan gyógyszereket szed, amelyek székrekedést okozhatnak, vagy olyan betegségben szenved, amelyek székredéssel járnak pl. Parkinson-kór vagy szklerózis multiplex (SM).

Gyermekek

Ne adja ezt a gyógyszert 12 éves kor alatti gyermekeknek.

Egyéb gyógyszerek és a Moxalole

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatást nem észleltek.

 1. Hogyan kell szedni a Moxalole-t?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerészeáltal elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja székrekedés esetén:

1 tasak naponta 1-3-szor. A normál adag a legtöbb betegnél 1-2 tasak naponta. Az egyéni válaszreakciótól függően napi 3 tasak is szükséges lehet. Az adag az Ön székrekedésének súlyosságától függ. Néhány nap után ez a legkisebb hatásos adagra csökkenthető. A kezelés időtartama általában két hét. Amennyiben tünetei két hét után is fennállnak, forduljon orvosához.

Egy tasak tartalmát keverje el fél pohár vízzel (kb. 125 ml). Keverje az oldatot addig, amíg a por feloldódik és igya meg. Amennyiben szeretné, gyümölcslevet és szörpöt is tehet hozzá közvetlenül a bevétel előtt.

Gyermekek (12 éves kor alatt): nem javasolt.

A készítmény ajánlott adagja besült (impaktálódott) széklet esetén:

Felnőttek: a szokásos adag 8 tasak naponta. A 8 tasak tartalmát minden nap egy 6 órás időtartamon belül kell bevenni, maximum 3 napig, amennyiben ez szükséges. A kezelés időtartama besült széklet esetén általában nem haladja meg a 3 napot.

Amennyiben a Moxalole-t besült széklet kezelésére alkalmazza, 8 tasak tartalmát elkeverheti 1 liter vízben. Az elkészített oldat hűtőszekrényben tárolható.

Szív- és érrendszeri betegségben szenvedő betegek:

Besült széklet kezelésekor az adagot úgy kell elosztani, hogy a bevétel óránként maximum két tasak legyen.

Vesekárosodásban szenvedő betegek:

Sem a székrekedés, sem a besült széklet kezelésekor nem szükséges az adag módosítása.

Ha az előírtnál több Moxalole-t vett be

Amennyiben túl sok Moxalole-t vett be és súlyos fokú hasmenése jelentkezett vagy hányni kezdett, hagyja abba a Moxalole szedését addig, amíg ezek elmúlnak, ezt követően alacsonyabb adaggal kezdje újra. Amennyiben emiatt nyugtalan, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha elfelejtette bevenni a Moxalole-t

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 1. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nagyon gyakori (10-ből több, mint 1 beteget érinthet): gyomorfájdalom és -görcs, hasmenés, hányás, hányinger, gyomormorgás, gyomor-bélrendszeri gázképződési problémák

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):viszketés, fejfájás, kéz- láb- vagy bokaduzzanat

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet): bőrkiütés, emésztési zavar, gyomorfelfúvódás

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):súlyos allergiás reakciók, melyek nehézlégzést, az arc, az ajkak, a nyelv és a torok duzzanatát okozhatják. Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét észleli, hagyja abba a Moxalole szedését és azonnal forduljon orvosához. Allergiás reakciók (mint pl. bőrreakció, orrfolyás), magas és alacsony a vér káliumszintek, végbéltáji diszkomfort érzés.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 1. Hogyan kell a Moxalole-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A tasakon és dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel.

A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Az elkészített oldat jól lezárva hűtőszekrényben (2°C-8°C között) tárolható . A 6 órán belül fel nem használt oldatot meg kell semmisíteni.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Moxalole?

 • A készítmény hatóanyagai: makrogol 3350 (polietilén-glikol 3350 néven is ismert) 13,125 g, nátrium-klorid 350,7 mg, nátrium-hidrogénkarbonát 178,5 mg, kálium-klorid 46,6 mg.
 • Egyéb összetevők (segédanyagok): aceszulfám-kálium (E950) (édesítőszer), citrom aroma.

Milyen a Moxalole külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér por belsőleges oldathoz.

13,8 gramm össztömegű tasak, 2, 6, 8, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 100 vagy 2x 50 tasak dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Mylan EPD Kft,

1138 Budapest, Váci út 150.

Magyarország

Gyártó:

Recipharm Höganäs AB

Sporthallsvägen 6, SE-263 34 Höganäs

Svédország

vagy

Klocke Pharma-Service GmbH

Strassburger Strasse 77, D-77767 Appenweier

Németország

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Dánia, Norvégia, Franciaország, Finnország, Izland, Lengyelország és Svédország: Moxalole.

Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Észtország, Németország,Görögország, Olaszország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Románia, Szlovák Köztársaság, Szlovénia, Spanyolország Hollandia, Portugália és Egyesült Királyság: Molaxole.

OGYI-T-21291/01           2 x (tasakban)

OGYI-T-21291/02           6 x (tasakban)

OGYI-T-21291/03           8 x (tasakban)

OGYI-T-21291/04           10 x (tasakban)

OGYI-T-21291/05           20 x (tasakban)

OGYI-T-21291/06           30 x (tasakban)

OGYI-T-21291/07           40 x (tasakban)

OGYI-T-21291/08           50 x (tasakban)

OGYI-T-21291/09           60 x (tasakban)

OGYI-T-21291/10           100 x (tasakban)

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. december

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás 12.000 Ft felett - akár már másnapra

Tanácsadás

Online gyógyszerészeti tanácsadás - gyorsan, kényelmesen

Széles termékválaszték

Online gyógyszertár - több ezer termék közül választhat